Playa Blanca

Playa Blanca wat betekent "het witte strand" is de meest zuidelijke stad van het Spaanse eiland Lanzarote. Het is de nieuwste, maar snelst groeiende resort op het eiland. Het maakt deel uit van de gemeente Yaiza.

Ongeveer een veertig minuten rijden (45 km) van de luchthaven, het heeft zijn eigen school, notaris, het bruisende Rubicon Marina (met zijn tweemaal per week markt), de kerk, haven met veerboten naar Fuerteventura en een groeiende industriële gebied. Recente toevoegingen aan de stad zijn onder meer de "Estacion de Guaguas" (Bus station) waar ook een politiebureau. In het begin van oktober 2008, Playa Blanca werd de eerste gemeente op het eiland om zijn eigen speciale busdienst hebben, in tegenstelling tot bussen op doorreis. Prijs is € 1,20 per rit, ongeacht de afgelegde afstand rond de stad, en reizen in een doorlopende lus van Faro Park naar Las Coloradas. Frequentie is elk half uur.

De kustlijn rondom Playa Blanca is in wezen een grote 9 kilometer brede baai, die vervolgens wordt opgedeeld in drie kleinere, maar nog steeds groot, baaien. Deze fundamentele geografie betekent dat de stranden in en rondom Playa Blanca worden beschut en ideaal voor zwemmen en zonnebaden. De Atlantische Oceaan is naar het oosten, westen en zuiden. Boerenland, samen met kaal land domineren de buitenwijken. De toegang is via een van de twee routes, ofwel de vierbaansweg van Yaiza, of de berg weg van Femes.

De bewoners zijn een eclectische mix van Canarische, Spaans, Duits, Engels en de meeste andere Europese nationaliteiten, maar ook mensen van zo ver weg als Canada, Ierland en de Verenigde Staten van Amerika.
description
Overzicht accommodaties
Geen resultaten gevonden
voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd
Direct Reserveren
YAIZA TRAVEL

Hollands Diepstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl