Jouw ideale vakantie Canarische Eilanden boek je bij Yaiza Travel!

De Canarische Eilanden is een groep van zes eilanden in de Atlantische oceaan, ongeveer 100 km ten oosten van Marokko. Het is het meest zuidelijk gelegen deel van Europa en behoort tot Spanje. U vliegt in ongeveer 4,5 uur naar uw vakantiebestemming waar het spaans de locale taal is en men in euro's betaalt.  De Canarische archipel vindt zijn oorsprong in onderzeese vulkanische activiteiten.

Tot op de dag van vandaag zijn er vulkanische activiteiten. Op elk eiland, met name op Lanzarote in het, Timanfaya Nationaal park, wordt de bezoeker met het unieke karakter van de vulkanische oorsprong geconfronteerd. Vanwege de vulkanische geschiedenis wordt het landschap van de eilanden gekenmerkt door berglandschappen. Met voor elk eiland zijn eigen kenmerkende flora en fauna. 

Weer Canarische Eilanden.

De Canarische Eilanden zijn een geliefde vakantiebestemming vanwege het milde en zachte klimaat dat de indruk wekt van eeuwige lente. De temperatuur is het gehele jaar door gemiddeld tussen de 19 en 25 graden. Door dit constante klimaat is het een ideaal oord voor een zonnige zomer- en wintervakantie.

Door de vele zonuren in de winter ligt het hoogtepunt van het toeristische seizoen in de maanden december tot en met februari. Het weer wordt beinvloed door de warme winden vanuit de Sahara. Vele europeanen ruilen het koude winterweer van midden en noordeuropa in voor het milde klimaat van La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote..

Klimaat Gran Canaria, Klimaat Tenerife en klimaat La Palma.

Het klimaat van Gran Canaria, Tenerife en La Palma wordt beinvloed door de aanwezige bergen. Het klimaat Gran Canaria is aan de zuidkant van de Pico de las Nieves (top op circa 1700 meter) bijna altijd zonnig. De noordzijde kent meer regenuren en oogt daardoor veel groener dan het meer kale zuiden. Voor Tenerife is het de hoogste berg van de archipel, Pico del Teide (3700 meter hoog) die zorgt voor een verschil in het klimaat Tenerife. Is het aan de ene kant wat bewolkt dan schijnt aan de andere zijde de zon. Voor La Palma geldt dat de bergketen Cumbra Nueva er voor zorgt dat als aan de ene kant de zon schijnt het aan de andere zijde juist wat bewolkt kan zijn.

Blog Yaiza Travel.

Regelmatig publiceren we een blog. Hierin bespreken allerlei onderwerpen en activiteiten die je vakantie nog meer bijzonder kan maken. Klik hier voor onze blogs.


voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd
Direct Reserveren
YAIZA TRAVEL

Hollands Diepstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl