Klik op een onderwerp voor meer informatie.

Aanvragen en reserveren

Yaiza Travel verzorgt uitsluitend individuele reizen naar bijzondere locaties op La Palma, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura en La Gomera. Aangezien wij bijzondere en kleinschalige of inividueel gelegen accommodaties aanbieden, dien je u telefonisch, via de mail of via het boekingsformulier de beschikbaarheid aan te vragen, je krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord. Adresgegevens en openingstijden van Yaiza Travel vind je elders op deze website onder “contact”.

Aankomst

Bij aankomst op de luchthaven staat je huurauto voor je klaar. Je meldt je bij de balie van de betreffende autoverhuurder. In het algemeen is je accommodatie rond 17.00 uur op de dag van aankomst beschikbaar.

Afbeeldingen op deze website

De gebruikte afbeeldingen geven een idee van de accommodaties. Niet elke kamer, casita, casa, finca, villa of appartement is hetzelfde wat betreft afmeting, inrichting en ligging. Het kan daarom voorkomen dat je kamer enigszins afwijkt van de afbeelding op deze website.

Airconditioning - verwarming

Indien airconditioning/verwarming aanwezig is (bijna altijd tegen aanvullende betaling),dan vind je dit in de beschrijving van de accommodatie. Vaak zal uit milieu- en energieoverwegingen gedurende bepaalde uren van de dag de airconditioning/verwarming centraal in- of uitgeschakeld worden. De beslissing hierover berust bij de directie van uw accommodatie. Wij kunnen daarop geen invloed uitoefenen. Indien in de beschrijving van de accommodatie niets staat over de airconditiong/verwarming dan wil dit niet zeggen dat de kosten voor airconditioning/verwarming in de reissom zijn begrepen.

Algemene reisvoorwaarden

Op al onze reizen zijn de Algemene Reisvoorwaarden van Yaiza Travel van toepassing. Je vindt deze elders op deze website onder “Reisvoorwaarden”. Lees deze goed door. Hierin staan jouw en onze rechten en plichten beschreven.

Annuleringskosten

Naast de reeds betaalde boekingskosten zijn bij een annulering van je geboekte reis de voorwaarden van toepassing zoals omschreven in artikel 6 van de Algemene Reisvoorwaarden.

Babybedje

Het huren van een babybedje dien je bij boeking op te geven. In enkele accommodaties worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht. Indien er geen babybedje beschreven staat bij de accommodatiebeschrijving, wil dit niet zeggen dat wij dit niet voor je kunnen organiseren. Geef dit aan bij je boekingsaanvraag.

Betalingen

Indien je reservering akkoord is gegeven door Yaiza Travel ontvang je van ons de factuur/boekingsbevestiging per e-mail. Na ontvangst hiervan dien je per omgaande een aanbetaling te doen. Deze bedraagt 50% van de totale reissom, vermeerderd met een eventuele afgesloten annuleringsverzekering en een eventueel via Yaiza Travel geboekte vlucht. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken vóór vertrekdatum op de bankrekening van Yaiza Travel te zijn bijgeschreven. Je krijgt hiervoor geen herinnering. Je bank- of giro afschrift is je betalingsbewijs (je ontvangt van ons geen ontvangstbewijs).

Boekingsformulier

Door het invullen van het boekingsformulier op de website geef je Yaiza Travel definitief opdracht voor het boeken van de door jou opgegeven reis en verklaar je akkoord te zijn met de algemene reisvoorwaarden. Je vindt deze elders op deze website onder "Reisvoorwaarden". 

Eerste en laatste vakantiedag

Bij vertrek dient men meestal om 12.00 uur de accommodatie te verlaten. Dit wordt ter plaatse aangegeven. Daarna volgt de schoonmaak, dat enige tijd in beslag neemt. Bij een vroege aankomst kan het daarom voorkomen dat je niet direct in je accommodatie terecht kunt. Wij vragen hiervoor je begrip.

Faciliteiten in de accommodatie

In de beschrijvingen van de accommodaties worden doorgaans ook de (sport)faciliteiten genoemd. Indien hierover niets is vermeld betekent dit niet automatisch dat gebruik of deelname gratis is.

Geldzaken

De munteenheid op de Canarische Eilanden is de euro. In de meeste plaatsen zijn pinautomaten te vinden.

Herbevestigen vlucht

Heb je je vlucht bij Yaiza Travel geboekt dan dien je de terugvlucht altijd te herbevestigen. Bij de reispapieren vind je hierover uitgebreide informatie.

Huurauto

Een huurauto inclusief verzekeringen en exclusief brandstof is gedurende je gehele verblijf bij de prijs inbegrepen. Indien gewenst kun je een hogere categorie of een extra auto huren. Zie hiervoor de prijstabel.
Afhankelijk van de vluchttijden kan het voorkomen dat er een extra huurdag aan je doorberekend dient te worden.

Iets niet in orde

Hoewel wij met uiterste zorgvuldigheid uw reis hebben samengesteld, kan het voorkomen dat zich tijdens je reis zaken voordoen, waarmee je niet kunt verenigen. Er wordt dan van je verwacht dat je daarvan direct melding maakt bij de verstrekker van de dienst (b.v.de hotelier), de locale agent of Yaiza Travel. In het algemeen kan op deze manier een probleempje snel worden opgelost. Mocht je echter niet tevreden zijn met de geboden oplossing en wil je hierover een klacht indienen, dan dien je deze altijd op schrift te stellen en ter plaatse door de verstrekker van de betreffende dienst, de locale agent te laten ondertekenen. Wij kunnen uitsluitend je reactie in behandeling nemen indien deze uiterlijk één maand na je terugreis, tezamen met het ter plaatse opgemaakte en ondertekende klachtenformulier, bij ons is binnengekomen. Een klacht is een persoonlijke zaak; collectieve klachten kunnen wij derhalve niet in behandeling nemen.

In de plaatsstelling

Indien een reiziger wegens omstandigheden moet annuleren, bestaat in enkele gevallen de mogelijkheid voor zogenaamde “in de plaatsstelling”. Zie hiervoor artikel 6.3 van de Algemene Reisvoorwaarden.

Kamers

Driepersoonskamer: Vaak wordt er in een tweepersoons kamer een extra bed bijgeplaatst. Het kan gebeuren dat een derde bed niet altijd hetzelfde formaat of dezelfde kwaliteit heeft als de “vaste bedden”.
Eenpersoonskamer: Helaas zijn 1-persoonskamers meestal beperkt beschikbaar. Faciliteiten en ligging zijn in sommige gevallen wat minder gunstig.

Kinderen

Kinderen zijn personen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. De kinderprijzen voor hotelaccommodaties gelden als het kind de derde persoon op de tweepersoonskamer is. Indien één ouder en 1 kind op een twee persoonskamer verblijven gelden de reissommen voor 2 volwassenen. 

Vanaf 26 juni 2012 moeten alle kinderen van alle leetijden een eigen reisdocument hebben en zijn bijschrijvingen niet meer geldig.

Kitchenette

Een kitchenette is nooit ingericht zoals je dat thuis gewend bent. Er zijn vaak twee of drie kookplaatjes, waarop je niet uitgebreid kunt koken. 

Kluisjes

Als bij de omschrijving van je accommodatie “kluisje(s)” vermeld staat, betekent dit niet automatisch dat deze gratis zijn. Meestal dien je deze te huren en ter plaatse te betalen.

Langer op reis

Indien je een reis wilt boeken die afwijkt dan de door ons opgegeven reisduur bv voor een langere periode overwinteren, zijn zowel de mogelijkheden als de prijzen op aanvraag verkrijgbaar. Wij adviseren je graag.

Leidingwater

Het leidingwater op de Canarische Eilanden kun je drinken, doch wij adviseren om flessen drinkwater te kopen.

Maximale bezetting

Indien er bij een accommodatie een maximale bezetting is vermeld, is het vaak toch mogelijk om nog een extra bed bij te plaatsen. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Medereizigers

Degene die de reis boekt, is aansprakelijk voor alle andere personen, die hij/zij aanmeldt. Zie hiervoor artikel 1.7 van de Algemene Reisvoorwaarden.

Medicijnen

Indien je medicijnen gebruikt, raden wij je aan een kopie van het recept in het Latijn mee te nemen. Bij eventueel verlies van je medicijnen kun je deze ter plaatse dan vaak bij een apotheek verkrijgen.

Parkeren Schiphol

Yaiza Travel kan voor je een parkeerplaats reserveren in nabijheid van de luchthaven Schiphol. Je hebt hiervoor de volgende mogelijkheden.

VALET PARKEREN.
Je rijdt naar de vertrekhal van Schiphol. Je wordt opgewacht door een chauffeur die je helpt met je bagage. De chauffeur brengt je auto naar een beveiligde parkeerplaats. Bij terugkomst staat je auto voor je klaar bij de aankomsthal. 

SHUTTLE PARKEREN.
Je rijdt naar een parkeerplaats vanwaar je met een shuttlebus naar de vertrekhal wordt gebracht. Bij terugkomst word je bij de aankomsthal opgehaald en naar je auto gebracht. 

COMBI PARKEREN.
Combineer Valet met Shuttle parkeren.Je rijdt je auto naar het parkeerterrein in Aalsmeer. Met de shuttlebus word je naar de vertrekhal gebracht. Bij terugkomst staat je auto klaar bij de aankomsthal.

Vraag ons naar de mogelijkheden en tarieven. Voor deze service berekent Yaiza Travel geen aanvullende kosten.

Persoonlijke gegevens

Artikel 1.7 van de Algemene Reisvoorwaarden vereist de verstrekking van persoonlijke gegevens, die voor de uitvoering van de reis van belang kunnen zijn. Deze bepaling betreft niet alleen een geestelijke of lichamelijke handicap, doch ook andere hoedanigheden die voor de uitvoering van de reis voor de reiziger zelf of voor de medereizigers van belang kunnen zijn.

Preferenties en essenties

Een eventueel bij boeking opgegeven preferentie kunnen wij nooit garanderen. Wij zullen echter onze uiterste best doen je wens ten uitvoer te brengen. Is een wens echter zo essentieel dat hiervan het afsluiten van de reisovereenkomst afhangt, dan is er sprake van essentie en verwijzen wij je naar artikel 1.8 van de Algemene Reisvoorwaarden.

Reisbescheiden

Deze ontvang je ca. 8 - 10 dagen voor je vertrek via e-mail. De reisbescheiden bestaan uit je E-ticket voor je vluchten (indien geboekt via Yaiza Travel), accommodatievoucher,  huurautovoucher en de routebeschrijving naar je accommodatie. Bij deze reisbescheiden vind je ook verdere informatie over je vakantie zoals telefoonnummers, bestemmingsinformatie etc. Mocht je binnen 8 dagen voor vertrek nog geen reisbescheiden hebben ontvangen, neem dan direct contact met ons op.

Reisdocumenten 

Naar de Canarische Eilanden kun je reizen met zowel je paspoort als met je identiteitskaart (ID).
Het paspoort of ID kaart heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Indien je paspoort of ID kaart is verlopen kun je niet reserveren bij Yaiza Travel. Houd je paspoort of ID kaart altijd gereed op de luchthaven, je dient jezelf hier te kunnen identificeren. Indien jej het paspoort of ID kaart in het buitenland bent kwijt geraakt kun je bij de ambassade of consulaat een nieuw paspoort of een tijdelijk reisdocument aanvragen. Je bent niet verplicht om aangifte te doen bij de plaatselijke politie, doch wij raden je aan dit wel te doen in verband met een eventuele claim bij je verzekeraar. Yaiza Travel is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van je reisdocumenten.

Vanaf 26 juni 2012 moeten alle kinderen van alle leetijden een eigen reisdocument hebben en zijn bijschrijvingen niet meer geldig. 

Reisduur

De reisduur staat in hele dagen vermeld, waarbij de dag van vertrek en de dag van terugkomst geheel zijn meegeteld. Dit gebeurt tevens met het oog op de reisverzekering.

Reizen buiten het hoogseizoen

In het voor- en naseizoen is het minder druk dan in het hoogseizoen. Het kan daarom gebeuren dat gedurende een bepaalde periode niet alle faciliteiten, zoals b.v. winkels, restaurants, watersportactiviteiten op het strand, activiteiten voor kinderen e.d. geopend of beschikbaar zijn. Ook kan het in de omschrijving vermelde zwembad om technische of klimatologische redenen (nog) niet gevuld zijn. Tevens kan het doorgaan van bepaalde activiteiten afhangen van een minimum aantal deelnemers. Wij kunnen hierop helaas geen enkele invloed uitoefenen.

SGR

Yaiza Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Het deelnemersnummer is 3525. Zie ook elders op deze website voor meer informatie.

Taxivervoer Schiphol

Indien je liever niet met eigen vervoer naar Schiphol wenst te reizen kan Yaiza Travel taxivervoer voor je regelen. Je wordt op je huisadres opgehaald en je bent 2 uur voor vertrek op de luchthaven Schiphol. Wanneer je na de reis weer op Schiphol arriveert staat de taxi voor je klaar om je naar huis te brengen. Vraag ons naar de mogelijkheden en tarieven. Voor deze service berekent Yaiza Travel geen aanvullende kosten.

Tijdsverschil

De Canarische Eilanden kennen ook zomer- en wintertijd, hierdoor is het tijdverschil het gehele jaar één uur vroeger dan in Nederland.

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties (VvKR)

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Vertragingen of wijzigingen 

Er kunnen wegens technische en/of organisatorische redenen wijzigingen of vertragingen optreden in je vluchtschema. Het kan noodzakelijk zijn dat er met een andere luchtvaartmaatschappij en/of een tussenstop wordt gevlogen. Yaiza Travel is niet aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van een vluchtwijziging of vertraging. Hetzelfde geldt voor stakingsacties. Ook wanneer je als gevolg hiervan een aansluiting met het openbaar vervoer mist, kan Yaiza Travel hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid accepteren. Alle hieruit voortvloeiende kosten kun je eventueel bij thuiskomst bij je verzekeringsmaatschappij claimen. Je dient dan wel in het bezit te zijn van voldoende bewijsmateriaal.

Vertrektijden

De definitieve vertrektijden van je vlucht staan in je e- ticket vermeld. Vluchttijden, die je vóór ontvangst van het vliegbiljet worden doorgegeven, zijn dan ook altijd onder voorbehoud. Bij chartervluchten kunnen de in het vliegticket vermelde vertrektijden overigens op zeer korte termijn voor aanvang van de vlucht nog eens gewijzigd worden. Dit geldt zowel voor de heenvlucht als voor de terugvlucht. Yaiza Travel heeft geen enkele invloed op de vluchttijden. Je bent verplicht je uiterlijk 2 uur vóór vertrek bij de betreffende incheckbalie te melden. Te laat melden kan tot gevolg hebben dat inchecken niet meer mogelijk is. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening. Het missen van een vlucht geeft geen recht op enige restitutie. Over het algemeen dien je op de dag van vertrek de accommodatie tussen 10.00 en 12.00 te verlaten. In overleg is het soms mogelijk langer gebruik te maken van de accommodatie.

Verzekeringen

Wij raden je dringend aan om goed verzekerd op reis te gaan. De daarvoor benodigde reis- en annuleringsverzekering kun je bij Yaiza Travel afsluiten. Deze verzekeringen dekken de financiële gevolgen van ongeval, ziekte, bagageschade of noodzakelijke eerdere of latere terugkeer. Een annuleringsverzekering dient binnen 7 dagen na boeking van de reis te worden afgesloten.

Vliegticket 

Onze reissommen zijn exclusief een vlucht, Yaiza Travel kan de vluchten desgewenst voor je inboeken. Wij brengen hiervoor reserveringskosten á 25,- euro per persoon in rekening.  

Vliegticket baby

Het tarief voor baby's t/m 23 maanden is gemiddeld € 45,- voor een vliegticket. Kinderen vanaf 2 jaar betalen hetzelfde tarief als de volwassenen.

Voorbehoud

In geval van wijzigingen van BTW-tarieven in binnen en/of buitenland, koers- en/of wisselverhoudingen, brandstofverhogingen, veiligheidstoeslagen, verhoging verzekeringen, etc. behouden wij ons het recht voor reeds gepubliceerde prijzen dienovereenkomstig aan te passen. Eventuele verhogingen zullen daarbij aan je worden doorberekend. Dit geldt ook voor al geboekte en betaalde reizen.

Vrijblijvend aanbod

In artikel 1.2 van de Algemene Reisvoorwaarden is sprake van een vrijblijvend aanbod, dat door de reisorganisator kan worden herroepen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de reis is volgeboekt.

Zwangerschap

Zonder complicaties bij een zwangerschap is het toegestaan om tot de 36e week te vliegen. Vanaf de 37e week mag je niet meer vliegen. Indien je zwanger bent van een meerling, zonder complicatie, mag je tot de 34e week vliegen, na de 34e week is dit niet toegestaan. Bij een aantal vliegtuigmaatschappijen heb je een doktersverklaring nodig.

Yaiza Travel online

Je vindt Yaiza Travel online op vele plaatsten. We worden genoemd op websites en blogs over Canarische Eilanden, La Palma, Tenerife, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Je vindt ons o.a. hier: vakantiehuis.startmenus.nllapalma.uwpagina.nlla-palma.start.bela-palma.links.nl, canarische-eilanden.verzamelgids.nlcanarische-eilanden.linkjespagina.nl

Tot slot

Je vakantieland is anders dan Nederland. Verwacht daarom dus niet steeds hetzelfde kwaliteitsniveau aan te treffen dat je in Nederland gewend bent. Immers, elk land heeft weer zijn eigen normen en waarden. Dat is juist één van de aantrekkelijkste kanten van een vakantie. Je moet je vakantieland en alles wat je daar aantreft dan ook beoordelen naar de normen en waarden van het land en haar inwoners. Zo leer je de vakantiebestemming het beste kennen en geniet je met volle teugen van je Yaiza Travel vakantie.

 

voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd
Direct Reserveren
YAIZA TRAVEL

Hollands Diepstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl