Tenerife - Canarische eilanden

Tenerife, ook wel het eiland van de Eeuwige Lente genoemd,  is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt zo'n 300 kilometer ten westen van  Marokko. Het is een vulkanisch eiland en heeft de grootste vulkaan van Spanje, de Pico del Teide (3718m).

Het eiland is heel divers; in het noorden is het fantastisch groen, weinig toeristisch (op Puerto de la Cruz na) en er komt regelmatig bewolking en enige neerslag voor.

In het zuiden, waar zich de toeristenplaatsen Playa de las Americas, Costa Adeje en Los Cristianos bevinden, is het heel anders dan in het noorden. Het landschap is hier droog en dor maar de temperatuur ligt wel hoger dan in het noorden en het is er veel zonniger. Hou je van de natuur, wandelen, mountainbiken etc. en wil je het echte Tenerife ontdekken dan kun je het beste de  toeristische  gebieden in het zuiden vermijden. De rest van het eiland heeft zoveel  te bieden dat zeker de wandelaars onder u met interesse in natuurschoon, flora, cultuur en/of  vulkanologie  ogen tekort komen op het eiland.

Vakantiehuis Tenerife

Om intens van de prachtige natuur, rust  en van mooie wandelingen te genieten is een vakantiehuis, de zogenaamde casita of casa, bijzonder aan te bevelen. Vanuit je vakantiehuis, die voornamelijk in een landelijke omgeving en ver weg van de massa zijn gelegen, starten vaak ook diverse wandelroutes. Vanwege de unieke en veelal individuele ligging zijn de casitas ook bijzonder geschikt voor naturisten.

Vanaf je vakantiehuis, meestal met een privé tuin en een terras heb je een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en/of de omgeving. Zo geniet je optimaal van de rust, ruimte en de natuur. Hoe heerlijk is het leven! 

Wandelen in Tenerife

Tenerife heeft de wandel- en natuurliefhebber zeer veel te bieden. Het  noorden is het  meer interessante deel, hoewel je ook in het zuiden mooie wandelpaden kunt vinden. Het noorden is ruiger, bergachtiger en groener terwijl het zuiden droger en vrij dor is.
Enkele bekende wandelgebieden zijn:

  • Nationaal Park El Teide is benoemd tot Unesco Werelderfgoed. Wandelen in een divers landschap afgewisseld met varens, dennenbos en de hoger gelegen kraters en lavavelden.
  • Pico Viejo vind je ten oosten van El Teide en is één van de zwaardere  wandelbestemmingen binnen het park.
  • Het Tenogebergte in het groene noordwesten van het eiland dat grenst aan de oceaan met 500m hoge kliffen welke onderbroken worden door loodrechte ravijnen. Het hoogtepunt is de afdaling door de Mascakloof.
  • Het Anagagebergte, een schiereiland in het noordoosten. Het is een kustgebergte met steile valleien en imposante rotsformaties. Hier vind je groene wouden vol varens en in de lager gelegen gebieden zijn er vele cactussen, diverse soorten vetplanten en palmbomen te vinden.
  • De Orotava Vallei bestaat voornamelijk uit dennenbos.

Activiteiten

Naast wandelen kun je op Tenerife ook goed mountainbiken, duiken, surfen of een balletje slaan op de golfbaan.

Het eiland Tenerife is ca. 85 km lang en maximaal 52 km breed.

Tijdzone. Op Tenerife is het één uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de winterijf als voor de zomertijd.

Bezienswaardigheden in Tenerife

  •  Icod de los Vinos;  het wijndorp van Tenerife. Een stadje in het noorden van Tenerife gelegen midden in een vruchtbare wijnstreek. De plaats heeft een prachtig centrum en geeft je het gevoel dat je je even waant in de koloniale tijd. Hier staat de grootste drakenbloedboom van de gehele archipel.
  • Natuurlijke zwembaden;  Niet zo bekend, maar zeker de moeite waard, zijn de zoutwaterbaden aan de noordkust van Tenerife. Sommige zijn op natuurlijke wijze ontstaan en andere zijn kunstmatig aangelegd, zodat men ondanks de sterke stroming in zee kan zwemmen.
  • Piramides van Güimar;  Dit etnografisch park is een historisch monument van uitzonderlijke archeologische waarde. Men kan er zes mooi gelijnde pyramiden bewonderen, die worden bestudeerd door wetenschappers van over de hele wereld.
  • De basiliek in Candelaria; hier staat de basiliek "Nuestra Señora de la Candelaria, die als de heiligste plaats op Tenerife wordt beschouwd. Er staat een bronzen beeld van de heilige Madonna. Dichtbij de zee, achter de basiliek is een kleine grot. Dit is de Grot van San Blas, hier hadden de Guanchen hun Madonna geplaatst. Midden augustus komen de bedevaartgangers op het grote, voor de basiliek gelegen plein, samen. Een bezichtiging van deze basiliek kun je goed combineren met de piramides van Guïmar.

Klimaat

Tenerife heeft het laagste temperatuur verschil tussen de zomer en de winter van de hele wereld. Met een gemiddelde temperatuur van 20 – 30 graden is vrijwel het gehele jaar constant.  
Een enkele keer valt er wat regen maar er is geen specifiek regenseizoen.
Hierdoor wordt Tenerife dan ook het eiland van de Eeuwige Lente genoemd.
Er zijn wel verschillende weersomstandigheden tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van het eiland. Het noorden kan wat frisser zijn terwijl het warmste weer in het zuiden en het westen van het eiland te vinden is. 

Bekijk accommodaties op Tenerife


voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd
Direct Reserveren
YAIZA TRAVEL

Hollands Diepstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl