Landelijk gelegen vakantiehuis La Palma - Canarische eilanden

La Palma, ook wel La Isla Bonita (het mooie eiland) of La Isla Verde (het groene eiland) genoemd, is het vijfde eiland in grootte van de Canarische Eilanden, alleen La Gomera en El Hierro zijn kleiner. Hier, op dit groene eiland lijkt het eeuwig lente te zijn  en vind je rust en stilte. Want op enkele toeristische badplaatsen langs de kust na, is hier van massatoerisme geen sprake. La Palma is vooral een populaire wandelbestemming en is het steilste eiland ter wereld. In 2002 is het eiland door de Unesco tot beschermd biosfeerreservaat uitgeroepen.

Bergen en vulkanen, stranden en bossen, een tropisch woud, kleine dorpen en adembenemende uitzichtenOp La Palma komen meer dan 700 plant- en boomsoorten voor waarvan 70 soorten uniek voor dit eiland zijn en nergens ter wereld voorkomen. La Palma biedt het allemaal en kost je maar weinig moeite om dit alles te ontdekken.
De subtropische kuststreken, het ruige en indrukwekkende vulkanische berglandschap, de vele groene kloven en de vruchtbare vlaktes maken La Palma tot een waar paradijs voor de individueel ingestelde bezoeker.
Het altijd aangename klimaat met een gemiddelde temperatuur van 19 tot 24 graden en de diverse schilderachtige, authentieke plaatsjes bieden je de mogelijkheid tot kennismaking met de vriendelijke bevolking tijdens je bezoek.

Prachtige dagtochten (b.v. naar het unieke nationale park 'Caldera de Taburiente' of het laurierbos van Los Tilos) kunnen afgewisseld worden met een bezoek aan één van de intieme lava-strandjes.

Onze vakantiehuizen liggen hoofdzakelijk op het westelijke gedeelte van het eiland. Het westelijke gedeelte is droger en heeft iets meer zon-uren dan de oostkant van het eiland. Overigens is een verblijf aan de oostkant van het eiland beslist de moeite waard. Een bezoek aan de kleurrijke hoofdstad Santa Cruz of één van de vele ruige, groene kloven in het noordoosten is zeker aan te raden.

Vakantiehuis La Palma

Wij hebben je landelijk gelegen vakantiehuis op La Palma met veel zorg uitgekozen en gereserveerd. Zéér belangrijke aandachtspunten daarbij zijn:
- kleinschalig
- vrijstaand
- goede kwaliteit
- speciale ligging en een prachtig uitzicht over de zee en de bergen.

Vanaf jevakantiehuis met privé tuin en een terras heb je een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en de omgeving. Hier geniet je optimaal van de rust, ruimte en natuur.

In de verschillende beschrijvingen van de accommodaties komen wie hierop gedetailleerd terug.

Yaiza Travel biedt ook accomodaties op: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Gomera 

Wandeleiland La Palma. Yaiza Travel de vakantiehuis La Palma Specialist
‚Äč
Wandeleiland La Palma

Hou je van wandelen, natuur en rust dan kun je prima terecht in een landelijk gelegen vakantiehuis, ook wel casita genoemd.  Vanuit deze vakantiehuizen, die in een landelijke omgeving en ver weg van de massa zijn gelegen, starten vaak diverse wandelroutes. Vanwege de unieke en vaak individuele ligging zijn casitas ook bijzonder geschikt voor naturisten.

Wil je wandelen in een afwisselende omgeving dan moet je op La Palma zijn! De vele paden leiden je naar de mooiste plekken op aarde. Let wel op want veel paden zijn niet bewegwijzerd en bovendien zijn sommige niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees. Bereid je dus goed voor! Enkele van de vele wandelroutes zijn:

 • Caldera de Taburiente. Dit nationaal park is feitelijk een vulkaan, waarvan de wanden soms wel tot twee kilometer hoogte reiken! Het is mogelijk om te wandelen in de ‘caldera’ (de komvormige erosiekrater) met een doorsnede van wel 10 kilometer. Het hoogste punt van Caldera de Taburiente ligt op 2426 meter en heet Roque de Los Muchachos. Hier is een internationale sterrenwacht gevestigd.
 • Los Tilos. Dit regenwoud met haar oeroude laurierbomen is door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat.
 • Ruta de los Volcanes. De ultieme uitdaging voor fanatieke wandelaars. Een wandeling van slechts 19 kilometer waar geoefende wandelaars zo’n 6 tot 7 uur over doen. De route loopt van Refugio el Pilar naar Fuencaliente en voert langs prachtige kraters en vulkaanranden.

Overige activiteiten

La Palma is naast wandeleiland ook bijzonder geschikt voor een tochtje met de mountainbike. De schitterende natuur en de vele hellingen vormen voor elke mountainbiker een nieuwe uitdaging. Met normale toerfietsen kom je op het eiland niet ver, tenzij je bijvoorbeeld in de buurt van je vakantiehuis wat boodschappen gaat doen.

Bezienswaardigheden La Palma

 • Het observatorium Roque de los Muchachos is de sterrenwacht in Caldera de Taburiente.
 • Mirador del Time; Het allermooiste en meest adembenemende uitzicht op het eiland La Palma vind u op het uitkijkpunt Mirador del Time. Je vindt dit langs de weg van Los Llanos naar Puntagorda. Het panoramische uitzicht is vooral in het donker prachtig om te zien. Je kijkt over Los Llanos, El Paso, de vallei van Aridane, de Cumbres, Pico Bejenado en natuurlijk de schitterende Atlantische Oceaan.
 • Garafia;  Eén van de mooiste wandelgebieden van La Palma vind je in het noorden bij Garafia. Het gebied staat vol met amandelbomen, drakenbomen gecombineerd met kloven, diepe ravijnen en steile kusten. In het plaatsje Santo Domingo is een etnografisch museum te vinden met informatie over tradities in en om de boerderijen en andere wetenswaardigheden van het platteland. In het zijdemuseum in El Paso zie je wat er allemaal mogelijk met creaties van deze mooie stof.
 • Caldera de Taburiente;  In het prachtige gebied Caldera de Taburiente ligt het even mooie natuurpark ‘Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Het gebied leent zich prima voor wandelingen met een waanzinnig uitzicht op de Roque de los Muchachos, wat het hoogste punt van het eiland is. De caldera (komvormige krater) heeft domineert de noordelijke zijde van het eiland met zijn doorsnede van ongeveer 10 kilometer. Er zijn zelfs wandelingen mogelijk in de erosiekrater. Hier vlakbij is een internationale sterrenwacht te vinden. Dit is het observatorium Roque de los Muchachos.
 • La Zarza;  Voor een sprookjesachtige wandeling bezoek je de laurierbossen op het eiland La Palma. Deze bossen bevinden zich in het noord-oosten van het eiland op ongeveer tussen de 600 en 1200 meter hoogte. Onderweg kom je waarschijnlijk langs de Nogales kloof. Er zijn ook mogelijkheden om wandelingen te maken naar de warmwaterbronnen Marcos en Cordero. In het culturele park de la Zarza zijn rotstekeningen te bewonderen van de oorspronkelijke bewoners ‘de Benahorieten’. In het informatiecentrum wordt er meer verteld over hun leven en werkwijzen.
 • Piscina La Fajana is een uit gestolde lava uitgehouwen natuurzwembad. Het ligt vlak bij de vuurtoren aan de noordoostkust. Voor een hapje en een drankje kun je hier terecht in het restaurant met schitterend uitzicht over de kust en de oceaan.
 • Vólcan de San Antonio is een vulkaan die een bezoek de moeite waard is.
 • Los Llanos de Aridane is de grootste stad van La Palma en zeer de moeite waard om te bezoeken. Een combinatie van nauwe straatjes, leuke boetiekjes en een aantal gezellige terrasjes biedt genoeg om er een hele dag te vertoeven.
 • Cactustuin Palmex ligt een paar kilometer ten zuiden van Los Llanos en is een genot voor elke cactusliefhebber.
 • Puntagorda, hier wordt de markt in het eerste en derde weekend van elke maand gehouden. Hier vind je een keur aan traditionele producten.

Het eiland La Palma is ca 50 kilometer lang en 25 kilometer breed. Twee derde van de totale oppervlakte is begroeid met bos, waarvan een derde de status heeft van beschermd natuurgebied. In het noorden wordt het groene paradijs gevormd door prachtige kloven, dichtbegroeide bossen en mooie beekjes. De zuidkant is een stuk kaler met grillige lavahellingen.

Tijdzone:  Op La Palma is het één uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.

Klimaat La Palma

Dat La Palma zo weelderig groen is heeft het eiland te danken aan de grote hoeveelheid regen die met name in de wintermaanden valt. Samen met La Gomera valt op La Palma de meeste regen van de Canarische Eilanden. Er bestaan echter grote verschillen tussen de diverse plaatsen op het eiland. Puerto Naos en Tazacorte kennen bijvoorbeeld een zeer hoog aantal zonuren per jaar, terwijl in de hoger gelegen gebieden sneeuw kan vallen. Aan de oostkust kan het meer bewolkt zijn. De gemiddelde maximum temperatuur in de winter is zo’n 16°, terwijl het in de zomer vaak tussen de 23 en 25° is. Tussen juni en september valt bijna geen neerslag.

Bekijk accommodaties op La Palma


voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd
Direct Reserveren
YAIZA TRAVEL

Hollands Diepstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl