La Gomera - Canarische Eilanden

La Gomera, ook wel Isla Redonda (het Ronde Eiland) genoemd,  is het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden en bestaat voornamelijk uit berglandschap. Alleen het relatief onbekende El Hierro is kleiner met 287 km2. Het eiland is vooral populair bij wandelaars, natuurliefhebbers  en mensen die rust willen combineren met strand, zon en een ontspannen sfeer.  Wandelen moet wel een ''must' zijn, want veel toeristische attracties heeft het eiland niet.  Voor de mensen die hier komen voor de natuur is vooral het midden van het eiland interessant, hier bevindt  zich het zeer groene Parque Nacional de Garajonay  (Unesco Werelderfgoed) met schitterende wandelroutes en het grootste laurierbomenbos van de Canarische Eilanden. Aan de zuidoostkant van dit nationaal park vindt u Los Roques: steile rotswanden die een prachtig uitzicht over het eiland bieden. Met het vochtige noorden en droge zuiden is dit een eiland waar voor iedereen wat wils is.
Kortom: La Gomera is één groot wandel eiland.

Omdat er geen rechtstreekse vluchten vanuit het Europese vasteland naar La Gomera gaan zal het eiland niet zo snel overspoeld worden met massa's toeristen waardoor het unieke karakter van het eiland blijft behouden.

Vakantiehuis La Palma

Om intens van de prachtige natuur, rust  en van mooie wandelingen te genieten is een vakantiehuis, de zogenaamde casita of casa, bijzonder aan te bevelen. Vanuit uw vakantiehuis, die voornamelijk in een landelijke omgeving en ver weg van de massa zijn gelegen, starten vaak ook diverse wandelroutes. Vanwege de unieke en veelal individuele ligging zijn de casitas ook bijzonder geschikt voor naturisten.

Vanaf uw vakantiehuis, meestal met een privé tuin en een terras heeft u een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en/of de omgeving. Zo geniet u optimaal van de rust, ruimte en de natuur. Hoe heerlijk is het leven! 

Wandelen La Gomera

 • Alto de Garajonay .- De hoogste berg van La Gomera laat zich eenvoudig beklimmen. De berg ligt op het midden van het eiland in het Nationale park Garajonay. Bij helder weer is er een schitterend uitzicht.
 • De noordkust.  Vanuit Vallehermoso kun je een mooie wandeltocht maken naar de Cumbre de Chigueré. Bij helder weer kun je hiervandaan Tenerife zien liggen.
 • Dal van Hermigua.  Een wandeling door het vruchtbare Hermigua dal loopt niet alleen door een mooi landschap, maar brengt u ook langs de hoogste waterval van het eiland, de Salto de Agua.

Activiteiten
Naast wandelen kunt u op La Gomera ook heel goed fietsen, mountainbiken, surfen en windsurfen.
Als afwisseling kunt u ook dolfijnen en walvissen gaan spotten op zee.

Het eiland
La Gomera is gemiddeld 20 km lang en 20 km breed.
La Gomera heeft geen lange witte zandstranden en een kalme zee voor de ultieme strandvakantie. Toch zijn er wel veilige strandjes te vinden en kunt u zwemmen in tussen de rotsen aangelegde zeezwembaden. De hoogste punt van het eiland ligt op 1487m.

Tijdzone
Op La Gomera is het één uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.

Bezienswaardigheden 

 • Iglesia de la Virgen de la Asuncion; In deze kerk zou Columbus gebeden hebben en gevraagd hebben om zijn reis veilig te laten verlopen.
 • Casa de Colon; Hier zou Columbus overnacht hebben tijdens zijn bezoek aan La Gomera.
 • Kerk Ermita de Nuestra de Senora de Guadalupe; De kerk geldt als bedevaartsoord en eens in de vijf jaar start hier de optocht waarbij het Mariabeeld naar de hoofdstad wordt gedragen.
 • Fortaleza de Chipude; Geërodeerde vulkanische berg, in een wandeling van drie uur kun je de berg beklimmen.
 • Los Roques; Drie rotsformaties
 • Uitkijkpunt Mirador el Santo; Uitzicht over het 600 meter lager gelegen Taguluche.
 • Kerk San Juan Bautista; Parochiekerk in de stad Vallehermoso.
 • Parque Nacional de Garajonay; Een van de oudste laurierbossen ter wereld.
 •  Torre del Conde; Toren van 16 meter hoog in San Sebastian.
 • Nuestra Señora de Lourdes; Kapel in het bos van del Cedro (Nationaal Park Garajonay).
 • Vallehermoso; Vallei met dadelpalmen waaruit palmhoning wordt gewonnen.
 • Los Organos; Een 80 meter hoge rotswand met honderden, loodrecht uit zee oprijzende zuilen (alleen vanaf zee te zien).
 • Tropische vruchtentuin van Argaga; In deze tuin vindt u de grootse tropische en subtropische fruitbomen en –planten van Europa.

Klimaat

La Gomera kent eigenlijk twee weertypes: het noorden waar het eigenlijk het hele jaar een stuk koeler is en het zuiden waar ze ongeveer het dubbele aantal zon uren hebben per jaar. In het noorden zijn de toppen van de met laurierbossen begroeide berg Garajonay bijna altijd omsloten met mist.

Het zuidelijke deel is aanzienlijk warmer en daardoor ook aangenamer. Dit komt door de golfstroom die hier langs loopt. Deze zorgt het hele jaar voor goed vakantieweer.
De temperaturen variëren van gemiddeld 17 graden in de winter tot 27 graden in de zomer

Bekijk accommodaties op La Gomera


voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd
Direct Reserveren
YAIZA TRAVEL

Hollands Diepstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl