Fuerteventura - Canarische Eilanden

Elk eiland van de Canarische eilanden is uniek. Fuerteventura is het op één na grootste eiland en fameus vanwege zijn ongerepte kilometerslange witte stranden en een schilderachtig vulkaanlandschap. Het is het eiland voor de liefhebbers van zon en water die drukke stranden willen vermijden en houden van fijne zandstranden. Stranden zoals we die in Nederland kennen.

De best toegankelijke, eindeloos witte stranden liggen in het noorden van het eiland. De ruigere stranden zijn meer zuidwestelijk gelegen. Het water voor de kust is ideaal voor surfen en duiken, vooral in de omgeving van Jandia in het zuiden. Het bergachtige binnenland van Fuerteventura is een favoriet terrein voor wandelaars en fietsers. 

Naast de meer toeristische plaatsen zoals Corralejo, Costa Calma en Jandia Playa zijn er diverse pittoreske berg- en vissersdorpen. De tijd heeft hier stil gestaan wat te zien is aan de oude huizen, veelal gebouwd met lavagesteente. Het groene dorp Betancuria wordt beschouwd als het mooiste dorp van het eiland. Het is de oude hoofdstad met een historische hart waar de toeristen graag komen en gastvrij worden ontvangen in kleine souvenirwinkels en restaurants.

Fuerteventura kent veel zon. Dit oudste van de Canarische Eilanden is door het droge klimaat schilderachtig vanwege het palet aan landschappelijke kleuren, ruig vanwege vulkanische oerkrachten en uniek vanwege de ongerepte goudgele stranden. Het eiland geeft zijn geheimen niet altijd meteen prijs. Uiteindelijk wordt het bijzondere karakter van Fuerteventura onderkend en daardoor als bijzonder vakantie eiland gewaardeerd.

Op de Canarische eilanden lijkt het altijd zomer, het hele jaar door. De temperatuur schommelt tussen de 16 en 25 graden. Op Fuerteventura waait een koele wind waardoor de temperatuur zelden boven de 25 graden komt. Regen valt er bijna nooit. Vanwege het zeer plezierige klimaat is het een uitstekende bestemming voor een warme winter- of zomervakantie.

Fuerteventura is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het landschap is vrij vlak met woestijnlandschap en een mooie kustlijn. Deze kustlijn kenmerkt zich door schitterende witte zandstranden. De economie van het eiland draait grotendeels om het toerisme. Daarnaast staat het eiland bekend om de productie van geitenkaas. Door een constante wind staat het eiland bekend onder wind- en kitesurfers. Ook is het eiland het beste eiland om te duiken door de grote rijkdom aan vis en het heldere water. Dit kan het best rondom het eilandje Los Lobos ten noorden van Fuerteventura.

Vakantiehuis Fuerteventura

Om intens van de prachtige natuur, rust  en van mooie wandelingen te genieten is een vakantiehuis, de zogenaamde casita of casa, bijzonder aan te bevelen. Vanuit uw vakantiehuis, die voornamelijk in een landelijke omgeving en ver weg van de massa zijn gelegen, starten vaak ook diverse wandelroutes.  Vanwege de unieke en veelal individuele ligging zijn de meeste casitas ook bijzonder geschikt voor naturisten.

Vanaf uw vakantiehuis, meestal met een privé tuin en een terras heeft u een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en/of de schitterende omgeving. Ook zijn er diverse kleinschalige en landelijk gelegen hotels te vinden, ook wel casona of caserio genoemd. Zo geniet u optimaal van de rust, ruimte en de natuur. Hoe heerlijk is het leven! 

Wandelen op Fuerteventura

Voor een echte wandelvakantie is Fuerteventura niet de meest spectaculaire bestemming, maar het eiland heeft toch wel enkele fraaie wandelpaden.  Men loopt er meestal over onverharde wegen die vaak gebruikt worden als landbouwwegen door de lokale boeren. Het is soms een beetje improviseren, maar de uitzichten zijn op vele plaatsen prachtig. Omdat het eiland niet zo breed is, is altijd wel een stukje kust en zee te zien en de vele vulkanen blijven voor een aparte kleurenpracht zorgen.

Enkele wandelroutes zijn:

  • La Pared naar Costa Calma. Totale lengte van de route is ongeveer 11 km.
  • Barranco de Gran Valle naar Cofete. Totale lengte van de route is ongeveer 7 km.
  • Vega de Rio Palmas naar Betancuria.  Totale lengte van de route is ongeveer 10 km.
  • Corralejo naar Lajares . Totale lengte van de route is ongeveer 9 km.
  • Llanos de La Conception naar Los Molinos.  Totale lengte van de route is ongeveer 10 km.

Activiteiten:
Fuerteventura
is met name een waar surfparadijs.  Jaarlijks worden in juli en augustus op de Playas de Sotaventa de Wereldkampioenschappen Windsurfen gehouden.  Naast surfen en wandelen kunt u op Fuerteventura ook uitstekend fietsen, mountainbiken, duiken, zeilen of een balletje slaan op één van de golfbanen.

Bezienswaardigheden:

  • Pico de la Zarza. Als u van een stevige wandeling houdt zit u goed op Fuerteventura. Zo behoort het beklimmen van de Pico de la Zarza tot de mogelijkheden. Vergis u alleen niet in de snel oplopende temperaturen die er op het eiland voorkomen. Het beklimmen van dit hoogste punt op het eiland duurt ongeveer een uurtje of vijf. Het is vooral pittig omdat er zo goed als geen schaduw te vinden is en het behoorlijk stijl verloopt. Maar de traktatie op het einde is natuurlijk fenomenaal. U heeft vanaf hier het allermooiste uitzicht over Fuerteventura.
  • Betancuria.  De voormalige hoofdstad van Fuerteventura heeft een aantal historische gebouwen in het centrum. Zo is er een parochiekerk Santa Maria, een paar paleizen en oude burgerwoningen met prachtige balkons. De Santa Maria kerk is open voor publiek en er worden zelfs rondleidingen gegeven. Vanaf het uitkijkpunt ‘Mirador de Morrovelosa’ heeft u een schitterend uitzicht over het eiland.
  • El Cotillo.  De oude haven van het vissersdorp El Cotillo was vroeger zeer belangrijk als exporthaven van Fuerteventura. Tegenwoordig heeft het dorp twee havens, namelijk de oude en de haven nieuwe ‘Puerto Commercial’. Het deel van El Cotillo wat rondom de oude haven ligt ademt een gemoedelijke sfeer uit. De pittoreske straten langs de wit met blauwe huizen stralen een bepaalde rust uit. De nieuwe haven die in het zuiden ligt heeft een aantal heerlijke restaurantjes waar u natuurlijk de meest geweldige vis op het menu zult vinden.
  • Parque National de Jandía. Fuerteventura heeft drie grote natuurparken. Parque National de Jandía is hiervan de grootste. Het park ligt op het schiereiland Jandía wat tevens de hoogste berg van het eiland in huis heeft. Dit is de ongeveer 800 meter hoge berg met de naam La Zarza. Het natuurpark kenmerkt zich met woestijnachtige duinlandschappen, vulkanisch gesteente en vele unieke plantensoorten.
  • Ajuy naar Puerto de los Muertos.  Aan de westkust van Fuerteventura vindt u  Ajuy. Via een zwart zandstrand komt u bij kliffen en grotten uit die door eeuwenlange erosie ontstaan zijn. Vlak bij Ajuy ligt het vissersdorp Puerto de los Muertos, waar u kunt genieten van heerlijke visgerechten.

Het eiland Fuerteventura  is ca. 120 km lang en 25 km breed.

Tijdzone. Op Fuerteventura  is het één uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd.

Klimaat

Fuerteventura is het meest zonnige eiland van de Canarische Eilanden en omdat er altijd wind staat wordt het nooit te heet. Aan de andere kant zorgt de wind in de wintermaanden voor frissere gevoelstemperaturen. Het regent nauwelijks op het eiland en water wordt vanuit de andere eilanden geïmporteerd. De combinatie tussen veel zon, weinig regen en hoge temperaturen maken Fuerteventura tot een geliefde bestemming. Fuerteventura heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn in de winter gemiddeld 20 graden en in de zomer gemiddeld 25 graden.

Bekijk accommodaties op Fuerteventura
 


voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd
Direct Reserveren
YAIZA TRAVEL

Hollands Diepstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl